-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

středa 29. května 2013

Pralinky z červené řepy plněné sýrem



Nedávno jsem v Lidových novinách našla rozhovor s šéfkuchařem Ondřejem Jíňou. Popravdě hovor jsem pročetla jen zběžně, nejvíc mne zaujal recept, o kterém tvrdil, že na něj sbalil svou současnou manželku. Dneska jsem vyzkoušela k večeři a já se mu ani nedivím. Na tuhle pralinku by mě zbalil asi taky:o). Originál receptu najdete zde. Tak jak jsme připravoval pralinky já, není moc původní, spíše jsem to dělala abych zjistila, zda vůbec mi ta řepná pralinka bude držet pohromadě. Protože v našem malém městě měkký kozí sýr nebyl dnes k sehnání byla jsem donucena ho nahradit lučinou. Takže můj recept je trochu pro polnější podmínky a trochu alá Babica. Ale i přesto jsou tyto pralinky naprosto skvělé! Apokud budete mít kozí sýr, pak už se bude jednat nejspíše o božskou manu.
Recept je rozdělen do několika fází - příprava řepy, dvoudenní marinování a poté sestavení pralinky.

Na dvě porce si připravte:
2 červené řepy - oprané, oloupané
100 ml oleje
2 lžíce medu
několik snítek čerstvého tymiánu
snítku čerstvého estragonu
2 lžíce balsamica
200 g lučiny
sůl


Červenou řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky, které naložíme na dva dny do směsi oleje, balsamica, medu a tymiánu. Za ty dva dny krásně změknou. Lučinu smícháme s trouchou soli a nasekaným estragonem. Na potravinářskou folii naskládáme kruh z řepy - asi 15 cm a do středu dáme porci sýra. 


 

Zabalíme a pomocí folie pevně utáhneme. necháme cca hodinku či dvě uležet. 


Pralinka byla skvělá s čerstvým pečivem a salátem. Zbytek marinády jsem použila jako zálivku na salát. 

QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog