-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

pátek 3. května 2013

Mandlový krambl s rebarborou



Rebarboru pěstuji na sluném místě ve dvoře, kde se jí daří skvěle. Sklízím ji od začátku května až do 21. června, poté má vysoký obsah štťavelanů a není tak dobrá. Rebarbora je odolná trvalka, která roste ve velkých trsech, pokud chcete rebarboru namnožit doporučuji si ji kus odkopnout a zasadit na vhodné místo. Rebarboře se dobře daří i pod ovocnými stromy. Rebarbora pochází původně z Tibetu. Velká konzumace rebarbory se nedoporučuje lidem, kteří si musí hlídat přísun kyseliny šťavelové - trpící ledvinovými kameny, či problémy s močovým měchýřem.

Krambl je tradiční britský dezert, mám ho ráda pro jeho univerzálnost a rychlost. Vznikl během druhé světové války, kdy byl nedostatek potravin a tento recept opravdu nepotřebuje mnoho mouky, cukru nebo másla. V principu vždy vezmete kus ovoce, smícháte s cukrem, posypete drobenkou a necháte zapéci v troubě dokud drobenka nezezlátne. Ovoce můžete marinovat přes noc například v troše vína, nebo jiného alkoholu, drobenku můžete obohatit o ořechy, či skořici. U některých druhů ovoce se doporučuje nejdříve ovoce podusit s cukrem a až poté přesunout do misky a zasypat drobenkou. Krambl se dá jíst i ve slaných variantách, kdy naspod dáte dušenou zeleninu a navrh drobenku smíchanou se sýrem.
Na jeden krambl budete potřebovat:
400 g stonků rebarbory

100 g hnědého cukru150 g špaldové mouky hladké
1 lžičku prášku do pečiva
50 g cukru
80 g másla
100 g mandlové mouky / rozmixovaných mandlí

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Starší stonky rebarbory oloupeme, mladé nemusíme. Nakrájíme stonky asi na 2 cm kousky a v misce smícháme spolu s 100 g hnědého cukru. V další míse připravíme ddrobenku z mouky, prášku do pečiva, cukru, másla a mandlové mouky. Rebarboru zasypeme drobenkou a dáme do trouby asi na 30 minut, dokud není drobenka zlatohnědá.




Můj blog můžete sledovat také přes facebook:
nebo na google plus:

QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog