-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

neděle 5. května 2013

Meduňka lékařská



Už starověcí Řekové předepisovali meduňku na dobré trávení a proti melancholii. Vždy, když přijede na návštěvu někdo, komu se v životě nedaří, prolívám ho tak dlouho meduňkovým čajem, dokud se nezačne usmívat. Meduňka je odolná trvalka připomínající mátu - stejně jako máta se ve vhodných podmínkách divoce rozrůstá. Meduňkové listy sbíráme od jara do podzima a používáme čerstvé na čaj, do salátů, marinád, sals, bylinkových másel a pomazánek. Meduňka skvěle dokáže potlačit kyselost ovoce, doporučuju ji přidat k ovoci, není ho třeba poté tolik sladit. Květy meduňky můžeme použít na ozdobu dezertů, salátů...

Limetko-citronový sorbet s meduňkou
(dle Vikky McVicar)
200g cukru
275 ml vody
1 velký svazek meduňky
strouhaná kůra a šťáva z 5 limet a 5 citronů

Listy meduňky nasekáme nadrobno, cukr svaříme s vodou a necháme vychladnout. Studený sirup promícháme s meduňkou a kůrou a šťávou z limetky a citrusů. Sorbet připravujeme tak, že do vhodné mrazuvzdorné nádoby nalejeme směs a dáme do mrazničky. Každých 30 minut směs vyndáme a vidličkou roztříštíme vznikající ledovou hmotu. Opakujeme minimálně čtyřikrát. Směs tak získá konzistenci ledové tříště.

  

QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog