Ze zahrady do kuchyně

Ze zahrady do kuchyně...inspirativní vegetariánské recepty a skvělé jídlo.

Ředkvičková pomazánka


V dnešních dnech probíhají na zahradě ředkvičkové žně. Když už nevím kudy kam a hlavně kam s ředkvičkou, propašuju ji do téhle pomazánky. Je to jednoduchá pomazánka, ve které zužitkujete i listy ředkviček.

Na misku pomazánky potřebujete:
svazek ředkviček
1 lučinu
sůl a pepř

Ředkvičky nastrouháme a posolíme, necháme cca 15 minut odpočinout. Ředkvičky krásně pustí šťávu, kterou z nich důkladně vymačkáme. Pokud tento krok přeskočíte, pomazánka bude z ředkvičkové šťávy hodně vodnatá. Lučinu smícháme s nastrouhanými ředkvičkami, nadrobno nakrájenými listy ředkviček, lučinou. Dochutíme solí a pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Adbox

@zezahradydokuchyne