-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

neděle 5. května 2013

Pažitka pobřežní



Pažitka je skvělá, nedokážu si představit lepší jarní jídlo, než je krajíc chleba, pomazaný máslem, posypaný pažitkou a obložený plátky ještě teplých nahniličko uvařených vajec pod kterými se úplně lehounce máslo roztéká. 
Pažitka je trvalka milující vlhkou půdu a slunné stanoviště. Každé tři roky by se měl trs pažitky rozdělit a přesadit. Na podzim je dobré pažitku lehce přihnojit.
Pažitka je skvělá k vejcím, bramborům a do pomazánek. Květy mají sladkou cibulovou příchuť a lze s nimi zdobit saláty.
Z pažitky lze vyrobit skvělé bylinkové máslo, na zimu je nejlepší si ji zamrazit po malých porcích.
QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog