-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

středa 8. května 2013

Pampeliško-kopřivový čaj


Pampelišky mám na zahradě asi miliony. Včely je milují, ne už tak sousedé s udržovanými trávníky:o). Pampeliška neboli smetánka lékařská je skvěle využitelná rostlina. Z mladých listů uděláte salát či čaj. Z květů sirup nebo med. Z kořene se dříve Pampeliška podporuje trávení, čištění jater, žlučníku a zlučovodů. Bývá součástí čajových směsí k detoxikaci organismu.
Kopřiva je neméně zdravý prospěšná. Čaj z kopřiv se doporučuje při jarních očistných kúrách, je močopudný a působí stimulačně.
Pampeliška a kopřivy = ideální dvojka     

Recept:
2 díly kopřiv v mém případě cca 6 vrchních částí kopřiv
1 díl mladých pampeliškových listů
půl litru vody

Vodu přivedeme k varu a v konvici přelejeme byliny. Necháme louhovat asi 20 minut. Poté slejeme. Čaj pijeme ještě teplý.
Tento čaj by se stejně jako jiné bylinné čaje měl popíjet s mírou. 

Doporučuji maximálně dva šálky denně.
QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog