-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

sobota 4. května 2013

Agastache anýzová



Jméno rostliny je odvozeno od řeského agathos, což znamená obdivuhodný. Agastache je nádherná modrofialově kvetoucí trvalka z čeledi hluchavkovitých. Přes zimu odumírá a na jaře znova vyraší z podzemních kořenů, má ráda slunečnou polohu a dobrou humózní půdu. Agastache se dá předpěstovat ze semen, nebo si ji můžeme namnožit řízky odebranými v létě z nekvetoucích výhonů. Agastache pochází ze Severní Ameriky a Asie, používá se do čajových směsí a k dochucení pokrmů a marinád. Listy mají mátovo - anýzovou vůni. Listy se dají konzumovat čerstvé v salátech, květy jsou také jedlé a dají se s nimi výborně zdobit pokrmy. Stonky můžeme použít na špíz. 
Agastache působí prospěšně na zažívání, snižuje horečku a vyvolává pocení.

QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog