-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

neděle 26. května 2013

Rebarborový krém dle Nigelly



Tak nějak nemůžu přestat chodit kolem rebarbory bez toho, abych si neodlomila pár listů a něco s nimi neuvařila. Začínám být silným rebarborovým závislákem a to její sezona končí, co budu dělat potom až sním pár zbývajících skleniček marmelády? Které ovoce mi nahradí tu skvěle kyselo - sladko - pikantní chuť? Je to u mne rebarborová závislost nebo posedlost? A co na to Jan Tleskač?

Dnes jako dezert jsem vyzkoušela recept dle Nigelly Lawson.
Na šest větších porcí potřebujete:
1 kg rebarbory - omyté, očištěné 
300 g vanilkového cukru
500 ml smetany ke šlehání

Do pekáčku dáme rebarboru nakrájenou asi na deseticentimetrové špalíčky, spolu s cukrem a promícháme. Pečeme hodinu na 150 stupňů. Pečenou rebarboru rozmixujeme ponorným mixérem na jemné pyré. Zbylou šťávu z pekáčku slijeme a pokud je třeba můžeme ještě chvilku povařit, aby nám vznikla hustá omáčka. Mně vznikla už během pečení v troubě.  
Šlehačku ušleháme a smícháme s vychladlým rebarborovým pyré. Promícháme jen tak lehce, aby jsme si mohli vychutnat šlehačku s kousky pyré. Tuto nadýchanou hmotu dáme do skleniček a ozdobíme omáčkou ze dna pekáčku.

Rebarborové krém
Máte hodně rebarbory? Vyzkoušejte třeba mandlový krambl s rebarborou nebo rebarborovou marmeládu se zázvorem.


QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog