-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

neděle 13. září 2015

Dýňové recepty, které musíte tento podzim vyzkoušet!



Je to tady. Už se na nás valí. Oranžové, žluté, zelené i modré. Kulaté i šišaté. Malé i obří. Dýně jsou tady. Tolik druhů, barev, tvarů a chutí.  Moje láska k nim začala u hokkaido. Je to láska tak veliká, že díky porcování hokkaido mám ještě malou jizvu na dlani. Někdo mi říkal, že jedním z nejčastějších úrazů v kuchyni je pořezal se při krájení dýně. Tak opatrně!



Dýňová polévka mne u spojení dýně - jídlo napadne jako první. Mnoho lidí si cestu k dýním našlo právě přes ni. Receptů  na ni je asi milion Ten můj je horký kořeněný krém z dýně a červené čočky zjemněný trochou smetany. Recept naleznete zde. Pokud chcete experimentovat, přidejte kokosové mléko, nebo trochu chilli.


Když už jsme u těch kořeněných jídel vyzkoušejte určitě dýni v curry omáčce s mandlemi. Omáčku doplňte celozrnnou rýží a máte super sytou večeři na sychravé podzimní dny. Recept zde.



Dýně je skvělá i v risottu pěkně po italsku. Dobré víno, parmazánem a kulatozrnná rýže vytvoří rychlou a luxusní večeři. Recept zde.

Šalvěj mi k dýni chutná z bylinek snad úplně nejvíc. Vyzkoušejte dýňové noky přelité šalvějovým máslem. Recept zde

Pokud se vám v lese zadaří a narazíte na lišky sežeňte si taky špagetovou dýni. Upečete jí v troubě a pak už jen vidličkou vydlabete vlákna připomínající špagety. Téhle žluté krásky není  třeba se bát. Recept najdete zde.


Dýňové máslo má své milovníky i odpůrce. Tahle kombinace kokosu a jablek patří k těm méně sladkým receptům. Můžete si ho i zavařit do zásoby. Recept zde


 Pokud máte rádi sladké vyzkoušejte také kombinaci dýně, bílé čokolády a skořice. Skvělé podzimní antidepresivum. Recept zde.


Dýňová bábovka okořeněná novým kořením, zázvorem, skořicí a kardamonem. To je věc. Recept zde.


Dýňový crème brûlée je skvělý pro sváteční příležitosti. Pomyslnou třešničkou na dortu je zde zrnko soli v karamelové krustě. Recept zde

Těmito recepty jsem s dýní ještě neskončila, inspirujte mne nějakým dýňovým receptem. Jaký je ten váš nejoblíbenější?
QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog