-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

středa 9. září 2015

Přípravy aneb co všechno víš o Řecku?



Moje základní znalost všech faktů od Řecku je dost formovaná knihou O mé rodině a jiné zvířeně od Charlese Durella, kterou jsem přečetla asi v deseti letech. Takže si pamatuju, že Řekové líbají v kostelích relikvie, chodí na dlouhé průvody a taky to, že na Korfu jsou gekoni. A želvy! Po dvaceti letech mohu ještě dodat, že pijí frappé a jedí musaku. A ještě jsem někde zaslechla něco o krizi.
Uvidíme. 
Na počátku listopadu započne velká řecká expedice. Celá naše rodina se naskládá do malého náklaďáku a vyjíždíme vstříc Řecku. Ó snad budou bohové na Olympu milostiví.
Naše výprava se skládá z několika nepostradatelných členů. Začnu od toho největšího a tím je Meda, tedy náš mercedes v nejlepších letech. Výše si ho můžete prohlédnout ve stádiu broušení a lakování podvozku, dneska už má novou podlahu, je kompletně zaizolovaný, je v něm sprcha, dřez i plynový sporák. V zimě si zatopíme a v noci rozsvítíme.


Meda už nás dovezla jak na západ Evropy, tak nás provezla Balkánem. Nejdřív to bylo docela na punk, jen prázdné auto, v podlaze škvíry.


Dneska už je to všechno jinak. Místo žebříku sprcha, kuchyňská linka, stůl a tekoucí voda. Funkční izolace, takže v létě i v zimě, držíme příjemnou teplotu.
Dalšími členy expedice jsou i dvě naše psí holky. Respektive babička Molina,věčně hladová třináctiletá pitbulka. Druhou členkou je Elfí, černá fena neurčitého původu, přátelská a někdy trochu bláznivá.


QuickEdit
Nikola Mrázová
1 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

1 komentář:

  1. i ta vaše plánovaná cesta mi přijde hodně punk! budu přát šťastnu cestu!

    OdpovědětVymazat

Follow @SunriseSunsetBlog