-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

pondělí 28. září 2015

Lentil loaf: Sekaná z čočky a hub



Chvíli jsem přemýšlela, jak přeložit lentil loaf. Jako čočková sekaná? Čočkový chléb? Nejvíce mi připomíná sekanou. Receptů na lentil loaf najdete na internetu mraky, já jsem si ho přizpůsobila tak, aby mi připomínal právě klasickou sekanou. Zkuste si k němu dát hořčici a krajíc čerstvého kváskového chleba. Nebo třeba bramborovou kaši a kyselou okurku.
Pokud nemáte zelenou čočku, klidně ji nahra'dte klasickou hnědou čočkou. Pouze je nutné ji před vařením namočit (alespoň na 8 hodin) a vařit ji o něco déle.

1 hrnek zelené čočky
čtyři hrnky pokrájených hub
2 cibule
3 stroužky česneku
6 lžic kukuřičné mouky
2 mrkve nastrouhané
3 lžíce lněného semínka
8 kuliček nového koření
bobkový list
čerstvý tymián
čerstvý libeček
troška chilli
pepř
sůl

Čočku propláchněte a dejte vařit s bobkovým listem a polovinou nového koření. Trvá to asi 25 minut. Mezitím si na pánvi orestujte nadrobno nasekanou cibuli, k ní po chvíli přihoďte na drobno pokrájené houby, stáhněte plamen a za občasného zamíchání nechte restovat dokud nejsou houby dobře opečené. Na závěr přidejte i nasekaný česnek a nastrouhanou mrkev. Doporučuji mrkev strouhat na jemném struhadlu. Pár minut necháme prohřát a pak odstavíme pánev z plamene. Čočku slijte a vyndejte z ní koření. 
 Polovinu čočky, polovinu houbové směsi rozmixujte s lněným semínkem, chilli, půlkou libečku, novým kořením, solí a pepřem. Dobře promíchejte obě dvě směsi, tymián, nasekaný libeček a kukuřičnou mouku. Ochutnejte a případně směs ještě dosolte a opepřete. 
Směs nandejte do formy, kterou si vymažete olejem a vysypte zbytkem kukuřičné mouky. Pečte na 180 stupňů asi 45 minut. Po vyndání z trouby nechte chvíli odpočinout a poté až začněte krájet. Čočková sekaná je za studena ještě o něco lepší.
QuickEdit
Nikola Mrázová
4 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

4 komentáře:

  1. Píšeš v upoutávce na FB správně, jestli máme loňské houby. Je to letos bída, že? Sušených mám s bídou jen tak půl hrnku, na bramboračku :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nas už docela rostou, košík denně není problém. to chce výlet za námi do České kanady:o).

      Vymazat
  2. To závidím, vrátili jsme se dnes ze Všerubského průsmyku a tam pršelo ještě míň, než tady, u Prahy. Bezhoubové období tam moji rodiče neznají opravdu za celou dobu - přes čtyřicet let. Houbové místo v České Kanadě si nechám jako supertajnou informaci pro sebe ;-).

    OdpovědětVymazat

Follow @SunriseSunsetBlog