-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

pátek 18. září 2015

Iles flottantes: Plovoucí ostrovy



Nadýchané obláčky plovoucí na jezeru jemné vanilkové omáčky. Klasický bretaňský dezert. Dezert na který uvaříte v jednom hrnci. Zároveň na něj nepotřebujete nic víc než vejce, mléko a cukr. Ano, není to zrovna dietní recept. Potěší ale každého s bezlepkovou dietou. Tento dezert si můžete klidně připravit den dopředu a pak už ho jen vyndat z lednice.

Na 6 porcí:
6 vajec, v co nejlepší kvalitě
litr plnotučného mléka
vanilkový lusk
100g cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu

Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Mléko dáme vařit.  Bílky vyšleháme do pevného sněhu a po částech do něj zašleháme 30 gramů cukru. Jakmile se mléko začne vařit, stáhneme plamen. Lžící z bílků vykrajujeme nočky, které klademe na vroucí mléko, po dvou minutách otočíme. Jakmile takto uvaříme všechny nočky, odstavíme mléko z plamene a v mícháme do něj dužinu z vanilkového lusku i cukr a necháme zchladnout. Žloutky rozšleháme s trochou mléka a kukuřičným škrobem. Vaječnou směs nalijeme do vlažného mléka. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Krém nalijeme do připravených misek a dáme vychladit stejně jako bílkové nočky. 


Můžeme dozdobit ořechy, skořicí, čokoládou či karamelem. Ochutnala jsem i variantu, kdy se velký plech vyložil klasickými máslovými sušenkami (třeba klasické bebe), na ně se nalil krém a na ten se naskládaly jednotlivé nočky a celé se to štědře polilo karamelem. Bylo to dobré, ale již tyhle ostrovy ztratily dost ze své éterické krásy. Doporučuji tedy recept vyzkoušet bez dalších ozdob jen v nejjednodušší verzi.
QuickEdit
Nikola Mrázová
1 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

1 komentář:

Follow @SunriseSunsetBlog