-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

neděle 6. října 2013

Dýňové risotto



Dýním se u mně na zahradě daří a tak je jasné, že dýňové risotto je jedním ze stálic mojí podzimní kuchyně. Musím se přiznat, že si výrobu risotta nijak nekomplikuji a při malých obměnách používám stále stejný recept skládající se z kulatozrnné rýže, sklenky vína, horkého vývaru, příslušné zeleniny/bylinek, másla a dobrého sýra. U dýňového risotta to není jinak.

Na dvě porce dýňového risotta si připravte následující:
1 cibuli - nakrájenou nadrobné kostičky
půlku dýně - nakrájenou na cca 2 cm kostky
120 g arborio rýže
litr zeleninového vývaru
sklenku dobrého vína
trochu čerstvé dobromysli
olivový olej 
lžíce másla
4 lžíce parmazánu
pepř a sůl
  
Cibuli spolu s dýní krátce orestujeme na troše olivového oleje. Přidáme rýži a zalijeme sklenkou vína, kterou za průběžného míchání necháme odpařit. Pak postupně přidáváme jednu sběračku vývaru, necháme odpařit a poté přidáme až další, dokud rýže není hotova. Risotto odstavíme z plotny, přidáme máslo, parmazán, sůl a pepř a zamícháme. Přikryjeme pokličkou a necháme ještě tři minuty odpočinout. 
Podáváme s sypané parmazánem a čerstvou dobromyslí.
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog