-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

úterý 17. září 2013

Dýňový koláč s bílou čokoládou a skořicí



Dýňový koláč je skvělým podzimním antidepresivem už jen pro svou skvělou sytou barvu. Nebojte se experimentovat a chuť dýňové náplně vylepšit o to, co máte rádi. Co takhle dýně a pomeranč se zázvorem...hmmm.

Základem tohoto koláče je klasické křehké těsto.
Na těsto koláč si připravte:
170 g hladké mouky
140 g másla
špetku soli
2-3 lžíce studené vody

Na náplň:
půlku dýně hokkaido (cca 700g)
150 g bílé čokolády
250g tvarohu
1 vejce
 lžička skořice
půl lžičky zázvoru
50 - 100 g hnědého cukru

Máslo nastrouháme, či nakrájíme na kostky smícháme s moukou se solí a vytvoříme drobenku, do které přidáme vodu (čím méně, tím lépe). Pracujeme, co nejrychleji, aby nám máslo netálo. Z těsta uděláme kouli, kterou dáme na minimálně hodinu do lednice.
Dýni omyjeme, vydlabeme semena a rozkrájíme na kusy, které dáme upéct do trouby na 200 stupňů asi 20 minut.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Těsto vyválíme na šířku asi půl centimetru, vyložíme s ním koláčovou formu a vidličkou propícháme dno, aby se nám těsto nenafukovalo a nekroutilo. Na těsto položíme papír na pečení, který zatížíme lustěninami (po upečení je již nejíme, naopak už do jejich úplného rozpadu používáme na zatížení křehkého těsta). Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Poté odstraníme luštěniny, papír na pečení a naplníme krémem.

Krém připravíme rozmixováním pečené dýně, tvarohu, rozpuštěné bílé čokolády, vejce, koření a cukru. Cukr přidáváme postupně a průběžně krém ochutnáváme, tak aby náplň byla sladká tak akorát dle vaší chuti. Pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě. Před podáváním necháme úplně vychladnout.
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog