Vegeburgery z tempehu a domácí bulky

4:12 Nikola Zvonařová 0 Comments



Tyhle vegeburgery jsem zkoušela již několikrát, pro jejich vytvoření jsme se inspirovala veganskými z blogu Cruelty free hedgehog. Tempeh jim dodá skvělou chuť a konzistenci. 

Na bulky budete potřebovat:
3 hrnky špaldové mouky
2  a 1/2 lžičky sušeného droždí
lžíci cukru
lžičku soli
hrnek vlažného mléka
3 lžíce olivového oleje

Na burgery budete potřebovat:
balení uzeného tempehu
1 velkou cibuli - nasekanou nadrobno
3 stroužky česneku - nadrobno nasekané
250 g vařených fazolí (dle vašeho výběru) nebo cizrny
mouka na zahuštění - dle potřeby
jedno vejce
sůl a pepř (cca lžičku odkaždého)
čerstvé bylinky dle chuti

Na bulky si smícháme všechny ingredience, těsto necháme patnáct minut odpočinout, poté z něj uděláme šest bulek, které potřeme mlékem a posypeme sezamem, poté je necháme asi půl hodinky nakynout. Troubu předehřejte na 200 stupňů, bulky pečeme do zlatova asi 15 minut.

Na burgery si osmahněte cibuli s česnekem a nechte je trochu vychladnout, spolu s ostatními ingrediencemi je dejte do kuchyňského mixéru a rozmixujte. Směs by neměla být úplně homogenní, je dobré, když ještě rozpoznáte jednotlivé kousky surovin. Ze směsi vytvarujeme šest placiček, které opečeme na rozpáleném oleji.

Podáváme se zeleninovým salátem dle Vaší chuti. 

0 komentářů :