-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

úterý 3. září 2013

Vegeburgery z tempehu a domácí bulky




Tyhle vegeburgery jsem zkoušela již několikrát, pro jejich vytvoření jsme se inspirovala veganskými z blogu Cruelty free hedgehog. Tempeh jim dodá skvělou chuť a konzistenci. 

Na bulky budete potřebovat:
3 hrnky špaldové mouky
2  a 1/2 lžičky sušeného droždí
lžíci cukru
lžičku soli
hrnek vlažného mléka
3 lžíce olivového oleje

Na burgery budete potřebovat:
balení uzeného tempehu
1 velkou cibuli - nasekanou nadrobno
3 stroužky česneku - nadrobno nasekané
250 g vařených fazolí (dle vašeho výběru) nebo cizrny
mouka na zahuštění - dle potřeby
jedno vejce
sůl a pepř (cca lžičku odkaždého)
čerstvé bylinky dle chuti

Na bulky si smícháme všechny ingredience, těsto necháme patnáct minut odpočinout, poté z něj uděláme šest bulek, které potřeme mlékem a posypeme sezamem, poté je necháme asi půl hodinky nakynout. Troubu předehřejte na 200 stupňů, bulky pečeme do zlatova asi 15 minut.

Na burgery si osmahněte cibuli s česnekem a nechte je trochu vychladnout, spolu s ostatními ingrediencemi je dejte do kuchyňského mixéru a rozmixujte. Směs by neměla být úplně homogenní, je dobré, když ještě rozpoznáte jednotlivé kousky surovin. Ze směsi vytvarujeme šest placiček, které opečeme na rozpáleném oleji.

Podáváme se zeleninovým salátem dle Vaší chuti. 
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog