-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

čtvrtek 26. září 2013

Daring bakers challenge září: Pastel de tres leches - 3Milk cake - Trojmléčný koláč






Záříjovou výzvu připravila Inma z blogu la Galletika. Jako výzvu vybrala koláč, který se peče tradičně v Střední a Jižní Americe. V podstatě se jedná o velice nadýchaný a jemný piškot, který se nechává nasáknout směsí vytvořenou ze tří druhů mlék. Koláč měl velký úspěch na rodinné oslavě.
Dezert mi na první pohled přišel hodně sladký a tak jsem k jeho doplnění už zvolila jen neslazenou šlehačku a levandulové květy.  Určitě ho můžete doplnit čerstvým ovocem, kokosem, čokoládou. Ale dle mého názoru je třeba nechat vyniknout jemnou chuť koláče.
Postup jak tento koláč vytvořit je velice jednoduchý, jediná možnost, kde udělat chybu je piškot. Dejte si pozor ať s bílky pracujete tak, aby směs ztratila, co nejméně na svém objemu.
Jak na to:
Na korpus budete potřebovat:
5 vajec – oddělené žloutky a bílky
125g cukru
2 lžičky vanilkového extraktu
140g hladké mouky
Na trojmléčný krém si připravte:
1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka
1 plechovku zahuštěného neslazeného mléka
240 ml smetany ke šlehání
1 tyčinku skořice
2 lžičky rumu
Na ozdobu :
1 kelímek smetany na šlehání
Levandulové květy nebo čerstvé ovoce...
Nejdříve si upečeme piškot. Troubu předehřejeme na 180 stupňů, vymažeme a vysypeme formu na koláč.  Vyšleháme bílky do pevného sněhu a po lžičkách do nich zašleháme cukr. V další míse prošleháme žloutky do světlé pěny a poté je jemně vmícháme do bílkového sněhu. Jako poslední do sněhu jemně vmícháme mouku.  Se sněhem pracujeme, co nejjemněji. Lehce se ho snažíme nazvedávat a opatrně vmíchat všechny ingredience, čím více nadýchaný zůstane – tím nadýchanější bude i náš piškot. Pečeme v troubě cca 25 minut, dokud špejle, kterou zapíchneme do středu koláče, není po jejím vytáhnutí čistá.
Piškot necháme vychladnout a poté ho podélně rozřízneme na dvě části.
Trojmléčný krém připravíme jednoduše. Všechny výše uvedené suroviny (kromě rumu) dáme do menšího hrnce, dobře promícháme a za průběžného míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut.
Necháme vychladnout a poté přidáme rum a promícháme.
Obě dvě části piškotu poléváme mléčným krémem, dokud se všechen do piškotu nevsákne, nebo můžeme také nechat piškot v misce spolu s krémem přes noc v ledničce.
Před podáváním už jen koláč sestavíme. Ušleháme si šlehačku. Piškot pomažeme šlehačkou, přiklopíme druhým piškotem a celý povrch opět potřeme malou vrstvou šlehačky. Zdobíme levandulovými kvítky.
QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog