Beet burgery - karbanátky z červené řepy

4:30 Nikola Zvonařová 2 Comments


Červená řepa je skvělá, a jestli jste jiného mínění, rozhodně vyzkoušejte tuhle verzi vegetariánských burgerů. Myslím, že pak získáte stejný názor jako já. Burgery jsem pekla na pánvi i pod grilem v troubě, z trouby mi chutnali o něco málo více - byly takové šťavnatější. Z pánve zase propečenější. Tak  si finální způsob úpravy vyberte dle svých preferencí a možností.
Foto bylo pořízeno narychlo telefonem, takže foto je takové nic moc. V nejbližší době budu dělat určitě doma, tak foto vylepším.

Na deset burgerů si připravte:
inspirováno receptem z blogu green kitchen stories
2 červené řepy, oloupané a nastrouhané na jemno, asi pětinu jsem vzala na hrubém struhadle
200g balkánského sýra / fety nahrubo rozmačkané
3/4 hrnku jemných ovesných vloček
2 vejce
čerstvě mletý pepř a sůl dle chuti
čerstvý tymián

Smícháme všechny suroviny, přičemž sýr si necháme nakonec, aby v burgeru tvořil malé slané kousky a necháme odležet asi 30 minut, aby ovesné vločky absorbovaly všechnu šťávu z řepy a těsto se tím zahustilo. 
Jednotlivé burgery opečeme na pánvi, vždy delší dobu počkáme, než celé těsto ztuhne a celý burger se tím zpevní a pak teprve obracíme. Nebo je upečeme v troubě pod grilem (200 stupňů) - z každé strany asi 15 minut.

Servírujeme se zeleninou a dalšími ingrediencemi dle vlastního výběru. Nebo jen tak s brambory, či bramborovou kaší. Mně moc chutnali s tmavou pohankovou bagetou a spoustou rukoly.

Tento blog můžete sledovat také přes facebookgoogle plus, na pinterestu nebo na instagramu.
Tady naleznete pět mých nejoblíbenějších vegeburgerů.

2 komentáře :

  1. Taky, dřív jsem měla v jedné restauraci skvostný burger z řepy a kozího sýru. Ovesné vločky bohužel vzhledem ke dně nesmím, takže jsem je nahradila starším chlebem, který šťávu vsákl. Místo balkánu jsem dala goudu a před podáváním jsem ještě rozpekla na burgru kozí sýr. Super.

    OdpovědětVymazat