-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

pondělí 9. září 2013

Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem parmazánem



Sezóna dýní je v plném proudu. Z dýně je skvělá polévka, koláč, risotto či tyto gnocchi. Na zahradě pěstuji dýni hokkaido - jednak není náročná na pěstování, jednak je skvělá v kuchyni.
Množství surovin je popsáno dost nekonkrétně, záleží vždy na obsahu vody v dýni, řiďte se prosím svým citem.

Na 2 velké nebo čtyři menší porce gnocchi budete potřebovat:

1 dýni hokkaido
1-2 vejce
1-3 hrnky hladké mouky
sůl a pepř

Šalvějové máslo:
svazek šalvěje
100 g másla

hobliny parmazánu 


Dýni očistíme, omyjeme, rozkrojíme napůl a vydlabeme semínka. Každou půlku rozkrojíme na čtvrtiny. Pečeme v troubě cca 30 minut.
Necháme vychladnout a poté rozmixujeme ponorným mixérem na jemné pyré, smícháme s vejcem, solí a pepřem, podle hustoty těsta přimícháme mouku, tak aby těsto ještě trochu lepilo, ale nebylo moc hutné. Mouky se snažím použít vždy raději méně, než více. 

Z mouky si vyválíme několik válečků o průměru cca dva centimetry. Nakrájíme je asi na dvoucentimetrové gnocchi. Každý gnocchi lehce poválíme v dlani a pomocí vidličky do něj uděláme lehký zářez. Způsobů jak dělat gnocchi je několik, tenhle je můj oblíbený.

Gnocchi vhodíme do osolené vroucí vody a vaříme dokud nevyplavou na hladinu.

Šalvěj nakrájíme na drobno a orestujeme na másle.

Hotové gnocchi přelijeme šalvějovým máslem a dozdobíme hoblinami parmazánu.

Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog