-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

úterý 12. ledna 2016

Placky z kadeřávku a brambor s trochou kopru a citrónu


kale


 Dokonalá kombinace křupavého kadeřávku a měkkých brambor, který placky krásně spojí. Kopr s citronem je krásně odlehčil. Dlouho jsem přemýšlela, kde jsem recept viděla, ale nemůžu si vzpomenout. Tato kombinace mi ležela v hlavě dlouho a teď mám konečně přístup ke skvělým citronům přímo ze stromu a kopr tady roste na každém kroku. 


Na porci pro dva hladové si připravte:
svazek kadeřávku - celkem asi 2 hrnky spařeného a nasekaného
4 střední brambory
jednu menší šalotku
citron - chemicky neošetřený
několik snítek kopru - cca 4 lžíce nasekaného
 čerstvě mletý pepř
trochu rostlinného oleje


Brambory oloupejte, nakrájejte a uvařte do měkka. Kadeřávek spařte horkou vodou a nakrájejte na asi centimetrové proužky, pokud je řapík příliš tvrdý, vykrájejte ho. Brambory rozšťouchejte, poté do nich už jen přidejte nasekanou cibuli, kadeřávek, nasekaný kopr a kůru z citronu. Ochutnejte a dosolte a dopepřete podle vlastní chuti, klidně přidejte i trochu šťávy z citronu. Ze směsi vytvarujte asi centimetr vysoké placky, které opečte na troše oleje na pánvi, nebo v troubě na plechu dozlatova a dokřupava.

Tady naleznete pět mých nejoblíbenějších vegeburgerů.
QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog