-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

pondělí 11. ledna 2016

Rustikální jablečný koláč


Naprostá klasika. Křupavé křehké těsto vonící máslem a jablka se skořicí. Klasický recept, musím se přiznat, že často ho sníme doma dříve než vychladne. Přesné množství cukru neuvádím záměrně, u nás doma si vystačíme s lžící, nebo dvěma, což na někoho může být opravdu málo sladké. Vy si ale oslaďte život podle vaší chuti:o).

Na koláč si připravte:
160g hladké mouky
110g studeného másla
špetka soli
ledová voda - cca 50ml
dvě jablka
lžičku skořice
cukr dle chuti

Křehké těsto vyžaduje rychlou přípravu. Mouku smícháte se solí a k nim přidáte máslo nakrájené na kousky. Rychle promícháte, a pomocí rukou vytvoříte směs drobných kousků másla a mouky, něco jako drobenku, ale máslo zůstane v celých kouscích. Přidáte několik lžic ledové vody a uhněťte těsto. Opět platí pravidlo, že se snažíme těsto moc nepřepracovat, jen spojit. Pokud je vody málo, opatrně po lžících můžete přidat další vodu.Těsto zabalíme do potravinářské folie a vložíme do ledničky, kde ho necháme odpočinout alespoň 30 minut. 
Mezitím si nakrájíme jablka na plátky. Předehřejeme troubu na 180 stupňů.Těsto rozválíme, dobře to jde mezi dvěma kusy potravinářské folie. Jablka smícháme s cukrem a skořicí a vyskládáme na koláč. Pokud chcete můžete na jablka dát i pár kousků másla a trochu dalšího cukru, krásně poté v troubě zkaramelizuje, trochou másla můžete potřít i těsto.

Okraje poté přehněte přes náplň a na pečícím papíře pečte asi 40 minut.
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog