-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

pondělí 4. ledna 2016

Lodní deník: Farma u Theodora podruhé



Za ty tři týdny strávené u Theodora jsme stihli udělat poměrně hodně věcí. Tádík s Teem zorali část polí. Sesbíralo se několik valníků kamenů a navozili se k řece jako základ pro most. Já jsem s malým Teouškem postavila bylinkovou spirálu a osadila ji běžnými bylinami - rozmarýnem, několika druhy tymiánu a aloe verou. Během našeho pobytu jsme zažili i náš první řecký déšť, pršelo dva dny, ale spoušť, kterou déšť zanechal byla jak po tropickém měsíčním monzunu. Veškerá voda se přehnala po povrchu země a téměř nic se do jílovité půdy nevsáklo. Během hodinky se svahy na zahradě vinula bahnitá řeka a za naším malým náklaďáčkem bylo jezero. Na troud suchá půda v olivovém sadu a mezi poli nepojmula snad ani kapku a z jílu se stalo červené mazlavé bahno, které se okamžitě nalepilo na boty a obalilo je. Ze zahrady se stalo bahnité kluziště - tedy spíše jíloviště. Po dvou dnech začalo opět svítit slunce a bahno zas jak mávnutím proutku vyschlo. A vše se o něco více zazelenalo.  

Z práce na farmě jsme udělali krátké video, kde je vidět i stavba mostu, kdy se nejdříve kameny přehrazovala řeka, na tu se pak pokládaly trubky. Během deště se potokem prohnala přílivová vlna a trubky odnesla někam směrem do moře.

Často jsem si na farmě vzpomněla na Orwellovu farmu zvířat. Na crazy farm jako první začali rebelovat kozy s ovcí. Respektive rebelovali kozy, ovce je jen následovala - jako ovce. Začali odmítat chodit na noc do stáje. Zjistili jsme, že člověk musí mít hlavně mentální převahu a prostě jít a vysvětlit vedoucí koze, kterou jsme titulovali jako “mama” goat, že prostě teď se jde domů “home”. Sebemenší zaváhání v hlase mama odhalila a utekla někam na druhou stranu pozemku. Takže já jsem většinou zaháněla tak na tři pokusy. Tádíkovi a Viktorovi stačilo přijít ke koze a ta prostě šla domů na první dobrou. 

Jako další začali rebelovat prasata a na střídačku se podhrabávat z výběhu. Naskládání kamenů nepomohlo, mají v těch svých rypácích neuvěřitelnou sílu a nadzvednou kamen, který já ani neunesu, tak jako další z činností na farmě Tádík s Viktorem betonoval výběh pro prasata. 

Včelí rebélie na farmě jsme se naštěstí už nedočkali, protože jsme vyjeli směr Chalkida vstříc Evii.
QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog