Socca

11:55 Nikola Zvonařová 0 Comments


Socca je tradiční cizrnová placka pocházející z jihu Francie. Teplou a křupavou soccu si můžete koupit téměř na každém rohu. Pěkně vám ji ještě horkou posypou hrubou solí a popepří. Cizrnová mouka je přirozeně bezlepková, tak je tato placka vhodnou přílohou pro všechny, co se lepku vyhýbají.

Na porci pro 2 - 4 osoby budete potřebovat:

125g cizrnové mouky
½ lžičky mletého římského kmínu
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky sušeného tymiánu


Smícháme cizrnovou mouku s trochou soli, pepře, římským kmínem, koriandrem a tymiánem. V míse prošleháme 250 ml vody s třemi lžícemi olivového oleje. Do vody zašleháme po částech ochucenou cizrnovou mouku. Necháme při pokojové teplotě alespoň hodinu odpočinout. Troubu předehřejeme na 230 stupňů. Velký plech s nepřilnavým povrchem vytřeme olejem a na něj rozetřeme těsto - vrstva by neměla být silnější než půl centimetru. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 - 30minut - dokud nám placka nezezlátne. Ještě horkou pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme a opepříme. Jíme teplé třeba s nějakým skvělým salátem.

0 komentářů :