-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

pondělí 1. února 2016

Myzithropita: Pečený sýr



Důrazné varování: recept je těžce návykový! Myzithra je jeden z řeckých sýrů, je to krémový sýr, který je většinou vyroben ze směsi ovčího a kozího mléka. Sýr vyráběný ze syrovátky, která se odděluje při výrobě fety. Nejčastěji si můžete vybrat mezi slanou variantou - měkkou a slanou tvrdou variantou. Někdy je možné sehnat i neslanou variantu. My si nejvíce oblíbili tu měkkou slanou verzi. Pokud byste recept chtěli vyzkoušet doma použijte ricottu, nebo ideálně nějaký ovčí syrovátkový sýr.

půl kila myzithry
4 vejce
hrnek nasekané fenyklové natě (eventuálně kopru, nebo třeba fenyklových semínek)
trochu čerstvě mletého pepře
sůl

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Myzithru rozmělníme vidličkou a smícháme s prošlehanými vejci, lehce osolíme a opepříme. Pečeme v pekáčku vyloženém pečícím papírem cca 40 minut, dokud nám povrch koláče nezezlátne. Servírujte horké.
Nenechte se zmást tvarem mojí formy, na cestě peču v troubě "Omnia", která má podobný tvar jako bábovka.


QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog