-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

úterý 16. února 2016

Lilek, tahini a granátové jablko


O téhle kombinaci sním už od té doby, co jsem viděla přebal kuchařky Plenty od Yotama Ottolenghiho. Vzhledem k nadbytku všech surovin jsem neváhala a uvařila.
Pro dvě osoby si připravte:

větší lilek
několik lžic rostlinného oleje
4 lžíce řeckého jogurtu
3 lžíce tahini
sůl a čertsvě mletý pepř podle chuti
granátové jablko

Lilek nakrájíme na kolečka silná asi centimetr. Poté je dobře posolíme a v cedníku necháme asi hodinu vykapat. Mezitím si vyndáme semena z granátového jablka. Jak na to? Koukněte na tohle naše video:

Smícháme tahini s jogurtem a osolíme a opepříme dle chuti.
Lilky osušíme a zprudka opečeme na troše oleje. Lilky naskládáme na talíř a přes ně nalijeme trochu dresingu a zasypeme bohatě granátovým jablkem. Nic složitého, ale je to výborné. Zkuste klidně ještě experimentovat s tahini a jogurtem přidáním trošky chilli, římského kmínu, nebo česneku.

QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog