Lodní deník: Maltezos farm na Evii

5:37 Nikola Zvonařová 0 Comments


Jasně, existuje ještě mnoho horších povolání, než je učitel matematiky na gymnáziu. Můžete ještě učit i fyziku (omlouvám se nejmenovanému profesorovi z jindřichohradeckého gymnázia K. J., ale dodnes mám hrozné sny o teorii relativity v závislosti na čase). Když už se vám v životě nepoštěstí a najednou zjistíte, že učíte matematiku na gymnáziu, což k smrti nenávidíte. Tak toho můžete nechat a odstěhovat se z Atén na Evii a vyrábět kozí sýry. Přesně tak vznikla na Evii Maltezos farm, která je vyhlášená svými čistě kozími sýry. V Řecku je to celkem unikátní záležitost, protože většina sýrů se vyrábí ze směsi ovčího a kozí či kravského mléka. Poprvé jsme zde ochutnali kozí fetu a další sýry - především čerstvé francouzského typu a byly vážně dokonalé. Eric je vážně klikař, nejenom, že má dům na kopci, živí se jako surfař, ale jako bonus mu kus za domem (respektive pod domem) vyrábí sýry, které jsou vyhlášené po celém Řecku. A já navrhuji, zrušme matematiku a matematikáře, můžou vyrábět skvělé kozí sýry a na světě bude líp!

0 komentářů :