-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

pátek 12. února 2016

Imunita



Nechť je jídlo tvým lékem. Slavný citát ještě slavnějšího antického myslitele Hypokrata přesně vystihuje knihu, kterou jsem nedávno dočetla. Kniha Dr. Joela Fuhrmana, M.D., se zabývá otázkou imunity, prochází nejrůznější studie a statistiky, a hledá odpovědi na otázky: Jak zlepšit svoji imunitu? Co dělat v případě nemoci? Jak si zlepšit svoje zdraví? Abych vám ušetřila práci se čtením shrnu jen nejdůležitější body a myšlenky týkající se doporučení pro zlepšení imunity.
Asi nikoho nepřekvapí, že imunitní systém je ovlivňován způsobem stravování. Základem stravy by by podle Fuhrmana měla být tvořena více jak z poloviny zeleninou, dále potom každý den by každý z nás měl konzumovat menší část ovoce a luštěnin a malé množství ořechů, semínek, brambor a obilovin. Pouze výjimečně by se měly konzumovat potraviny živočišného původu (vejce, ryby a 
mléčné výrobky). Sladkosti, sýry, červené maso a průmyslově zpracované potraviny už by neměly být v ideálním případě konzumovány vůbec. Jako nejzdravější potraviny doporučuje zeleninu a to  zejména veškeré brukvovité a košťálovité (od špenátu, přes kapustu, zelí, brokolici až po salát), dále pak mrkev, rajčata, cibuli, česnek (a všechny další cibulovité), houby, granátové jablko, všechny druhy bobulovitého ovoce a veškerá semínka a to zejména lněné, sezamové a slunečnicové. 
Sůl, cukr a lepek doporučuje z jídelníčku vyřadit úplně.
Co vy na to?

QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog