-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

pátek 5. února 2016

Lodní deník: Drakospitas - mystické dračí domy



Na Evii můžete jako na jediném místě na světě navštívit drakospity - dračí domy. Mystické megalytické stavby, nejasného původu a účelu. Jestli na ně vyrazíte, připravte se na náročnější procházku místními horami. ke každé z nich vede poměrně dobře značená stezka, ale terén je dost kopcovitý. 
Ptali jsme se místních i přespolních Řeků a každý z nich měl svoji jasnou verzi, jak to s těma dračími domy je. Někteří tvrdili, že se jedná o zachovalé stáje a výrobny sýrů. Někdo věří, že se jedná o původní chrámy postavené pro Dia a Heru. Jako další se nabízí, že se jednalo o strážní věže, které byly součástí antického komunikačního systému. My se přikláníme se k variantě chrámu. Když se dostanete na místo a vejdete do drakospity pocítíte zvláštní energii, spolu s pyramidovou střechou a úzkým střešním průhledem je to místo, jak stvořené k meditaci. 

Dodnes není jasné, jak přesně jsou staré a jakým způsobem byly postaveny. Dokonce nás jeden místní starousedlík přesvědčoval, že drakospity postavili kyklopové. Popravdě, když člověk vidí ty obrovské kamenné kvádry, postavené vysoko v horách jeden na druhý, začíná tomu i věřit. Vždyť, kdo jiný by zvládl pohnout tak obrovskými kameny. Bylo spočítáno, že jeden z velkých kamenů z dračího domu u hory Ochi, je dlouhý čtyři metry, vysoký dva metry a široký třicet centimetrů a váží přes deset tun. Co myslíte, byly to přístřešky pro ovce, chrámy, nebo zde opravdu sídlili draci? A jakým způsobem byly postaveny?
QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog