-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

středa 30. září 2015

Kukuřičné muffiny s fetou




Yotam Ottoleghi je izraelský rodák a autor několika kuchařek, které slaví úspěch po celém světě. V čem jsou jeho kuchařky tak výjimečné? Tím jak umí nakládat se zeleninou. Každý recept mi přijde jako dokonale vybroušený drahokam, kombinace zeleniny, koření a způsob přípravy jsou v dokonalé harmonii. Všechny recepty, které jsem od něj vyzkoušela, vařím pravidelně.
 Tyhle kukuřičné muffiny se liší od originálu pouze výměnou klasické mouky za bezlepkovou. Tak neváhejte vyzkoušet a ochutnat nasládlé kukuřičné muffiny doplněné slanou fetou. Zajímavou chuť jim dodává fenykl s římským kmínem, estragonem a celerovým semínkem.

Na 12 kousků:
500g kukuřice - zrn (použila jsem mraženou)
1 cibule
3 stroužky česneku
2 vejce
80g změklého másla
80g fety nakrájené na 12 kostiček
4 lžíce kukuřičné mouky
1 lžička fenyklu
1 lžička římského kmínu
1 lžička celerových semínek
 několik snítek čerstvého estragonu
lžička vinného kamene
hrubě mletý pepř
sůl

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky, nebo čtverci papíru na pečení. Muffiny dost naskočí, tak zvolte raději vyšší košíčky. 
Kukuřici, nadrobno nasekanou cibuli a nasekaný česnek dejte do mixéru a několika pulsy nasekejte na hrubou směs. Je důležité to nepřehnat a nevytvořit jednolitou směs, naopak kousky kukuřičných zrn, nebo nějaká celá jsou žádaná. 
Římský kmín a fenykl opražte krátce na pánvi a roztlučte v hmoždíři. Ke kukuřičné směsi přimíchejte opražené koření, nasekaný estragon, máslo, žloutky, kukuřičnou mouku a vinný kámen. Přidejte také špetku soli a hrubě mletý pepř - dle vaší chuti. Se solí to nepřehánějte, feta je slaná dost. Směs dobře promíchejte. 
Bílky vyšlehejte do tuha. Po třetinách opatrně vmíchejte do kukuřičné směsi bílky a pak ji rozdělte do forem na muffiny. Na každý muffin dejte kostičku fety.
Pečte asi 30 minut. Po vyndání z touby nechte ještě deset minut muffiny i s košíčky ve formě, poté je můžete vyjmout a před podáváním je nechte vychladnout.
QuickEdit
Nikola Mrázová
2 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

2 komentáře:

  1. Máš pravdu, tenhle recept zní jako recept na dvanáct vybroušených drahokamů, vůni koření přímo cítím. Celerové semínko - tak tady se musím ptát, znám jen semínka určená k osetí záhonu :-) ze zahradnictví. Nebo se i prodávají jako koření ? A v tomto receptu se taky praží s fenyklem a římským kmínem, nebo se do těsta sypou jen tak, jak jsou :-). Estragonu dám sušenou špetku, ale příští rok nezapomenu na čerstvý na zahrádku - zasít nebo zasadit.

    OdpovědětVymazat

Follow @SunriseSunsetBlog