-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

úterý 1. září 2015

Krémová polévka z cideru, fazolí a tymiánu




Fotka je mizerná, ale tahle polévka má šťávu. První moje vaření se ciderem. Mimochodem, se ciderem se roztrhl pytel. Trh je plný různých ciderů. Jsem rozmazlená ciderem od F. H. Pragera a Ciderlandu od pana Větrovce. Nedávno jsem si chtěla koupit lahvičku na osvěžení v obchodě a byla jsem překvapená, že z  celého obrovského regálu plného nejrůznějších ciderů, nebyl jedinej, kterej by byl bez přidaného cukru, glukózového sirupu, barviv nebo jiných látek, u nichž jsem měla vážné pochybnosti o tom, zda mají být v cideru. Takže zapomeňte na všechny sommersby, kingswoody a zkuste poctivý cider třeba právě od F.H. Pragera.

Recept na krémovou polévku jsme našla na webu bbc.co.uk.

Na čtyři porce polévky si připravte:
400g vařených máslových fazolí (v nouzi sáhněte po fazolích z konzervy)
1 větší cibuli
1 jablko
250 ml cideru
350 ml zeleninového vývaru
několik snítek čerstvého tymiánu (trochu si necháme na ozdobu)
lžíci rostlinného oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
pečivo k podávání 

Cibuli nakrájíme na hrubo a jablko na větší kousky. V hrnci rozpálíme lžíci oleje a na ní opékáme cibuli s jablkem, dokud nezměknou. Trvá to odhadem asi pět minut. Přidáme tymián, fazole a zalijeme vývarem i ciderem. Vaříme na mírném ohni několik minut, dokud cibule nezměkne. Vyndáme snítky tymiánu a polévku rozmixujeme na jemný krém. Dosolíme a opepříme. Na talíři zdobíme čerstvým tymiánem.

Dejte mi tip, jaký cider je podle vás nejlepší? 

QuickEdit
Nikola Mrázová
2 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

2 komentáře:

  1. Nej, který jsem doposaváď ochutnala je tento z Jersey, těžká, vytuněná chuť. Nepila jsem lepší. https://www.lamarewineestate.com/shop/branchage---medium-carbonated-cider#.VeV6eZ0ViUk
    Kupované z našich obchodů jsou spíš sladké limonády, než cider. K těm z českých cidrerií nemám dobrou dostupnost, ale chystám se je víc prozkoumat, jednu lahvičku od F.H.Pragera jsem dostala jako dárek, byl velice dobrý a pitelný, ale já mám prostě radši víc tvrdší chuť :-). Na Apetit pikniku jsem před roky pila od Cidrerie.cz, dobrý, ale rozhodně ne můj favorit :-)

    OdpovědětVymazat

Follow @SunriseSunsetBlog