-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

pondělí 31. srpna 2015

Kornoutky plněné hummusem z fazolí a řepy



Luštěniny vždycky vařím ve větším množství. Část jich zpracuji hned a zbytek většinou skončí v lednici a z následně v pomazánce. Hummus je už klasika. Přidáním syrové červené řepy, ale změníte hummus na jídlo hodné holčičího večírku - ta barva je prostě nejlepší. Růžová v celé své kráse. V kombinaci se smaragdovou barvou listů je tohle jídlo skvělým předkrmem, nebo rychlou svačinou.
V některých receptech se používá řepa předvařená, či předpečená, ale není to třeba. I syrová je úplně skvělá.

Recept:
miska vařených fazolí
střední červená řepa - oloupaná a nastrouhaná nahrubo
tři pořádné lžíce tahini
dva stroužky česneku
olivový olej
sůl a pepř dle chuti

plus řepné listy na kornoutky

Všechny suroviny rozmixujeme na jemno. Z listu vykrojíme tuhý řapík, vykrajuji jen do půlky a stočíme každý do kornoutku, který naplníme hummusem. Řapíky z řepy nevyhazujte, dají se sníst, nakrájím je na větší kousky a používám k nabíraní hummusu.


QuickEdit
Nikola Mrázová
1 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

1 komentář:

Follow @SunriseSunsetBlog