-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

čtvrtek 27. června 2013

Džem z květů černého bezu




Taky máte rádi bezinkový sirup nebo bezinkovou limonádu? Pak Vám určitě bude chutnat tento džem vyrobený z květů bezinek. Tady u nás bez už odkvétá, tak to pro Vás může být zajímavá inspirace na příští rok.
Na džem si nasbírejte a připravte:
15 větších omytých květů bezu,
1 velký citron
500 g želírovacího cukru
Květy bezu vložíme do vhodné nádoby a zalijeme 800ml studené vody, přidáme citronovou šťávu a necháme 48 hodin v nálevu louhovat. Poté směs přecedíme, smícháme s želírovacím cukrem a přivedeme k varu. Jakmile nám směs zhoustne, naplníme připravené sklenice na zavařování. Tento džem je skvělý na palačinky!

Veškeré recepty na marmelády z tohoto blogu naleznete zde.


Tento blog můžete sledovat také přes facebookgoogle plus, na pinterestu nebo na instagramu.

Nikola Mrázová
4 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

4 komentáře:

  1. Pááni, to jde udělat i džem?? To si musím pamatovat, díky:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě doporučuji k vyzkoušení, příští rok budu dělat z dvojnásobné dávky, už teď žádný nemám.:o(

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě jedna technická poznámka. Květy bezu louhujte v chladu, pokud je necháte někde v teple, mohou chytit plíseň.

    OdpovědětVymazat
  4. dělala jsem loni a letos jsem dlouho hledala, kde jsem viděla recept abych mohla udělat znovu. Děkuji za něj, opravdu povedena věc :)

    OdpovědětVymazat

Follow @SunriseSunsetBlog