Ze zahrady do kuchyně

Ze zahrady do kuchyně...inspirativní vegetariánské recepty a skvělé jídlo.

Džem z květů černého bezu



Taky máte rádi bezinkový sirup nebo bezinkovou limonádu? Pak Vám určitě bude chutnat tento džem vyrobený z květů bezinek. Tady u nás bez už odkvétá, tak to pro Vás může být zajímavá inspirace na příští rok.
Na džem si nasbírejte a připravte:
15 větších omytých květů bezu,
1 velký citron
500 g želírovacího cukru
Květy bezu vložíme do vhodné nádoby a zalijeme 800ml studené vody, přidáme citronovou šťávu a necháme 48 hodin v nálevu louhovat. Poté směs přecedíme, smícháme s želírovacím cukrem a přivedeme k varu. Jakmile nám směs zhoustne, naplníme připravené sklenice na zavařování. Tento džem je skvělý na palačinky!

Veškeré recepty na marmelády z tohoto blogu naleznete zde.


Tento blog můžete sledovat také přes facebookgoogle plus, na pinterestu nebo na instagramu.

3 komentáře:

  1. Pááni, to jde udělat i džem?? To si musím pamatovat, díky:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě doporučuji k vyzkoušení, příští rok budu dělat z dvojnásobné dávky, už teď žádný nemám.:o(

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě jedna technická poznámka. Květy bezu louhujte v chladu, pokud je necháte někde v teple, mohou chytit plíseň.

    OdpovědětVymazat

Adbox

@zezahradydokuchyne