-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

pátek 22. února 2013

Zeleninová s hlívou a špaldou


Co k rychlé teplé syté večeři? Zeleninovou polévku s hlívou a špaldou. 

Špaldu kupuji v DM drogerii - značka Alnatura. Povrch zrnek špaldy je jemně vyleštěn, proto se značně zkracuje doba její úpravy. Stačí 20 minut a je hotová. Můžete ji použít stejně jako rýži nebo pohanku - do polévky, do chleba, do salátu...

Na 4 porce potřebujeme:

2 cibule
2 stroužky česneku
2 větší mrkve
čtvrtku celeru
2 petržele
2 brambory
400 g hlívy (1 balení)
kousek kapusty, pórku, květáku....nebo jakékoliv zeleniny, kterou máte doma
1 litr zeleninového vývaru
3 lžíce olivového oleje
2 hrsti špaldy
lžičku kmínu
lžičku majoránky
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl a pepř
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, stroužek česneku, mrkev, celer a brambory. Přidáme nadrobno nakrájenou hlívu a další zeleninu. K zelenině přidáme vývar, špaldu, bobkový list, nové koření. Necháme 20 minut povařit. Ochutnáme, přidáme majoránku, nadrobno nasekaný stroužek česneku a případně dosolíme a dopepříme.

špalda

Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog