Paštika ze slunečnice a sušených rajčat

11:42 Nikola Zvonařová 0 Comments


Něco neuvěřitelně delikátního. Vůbec nejlepší je nechat někoho ochutnat tuhle paštiku a pak ho nechat hádat z čeho je. Inspirací mi byl blog Cruelty free hedgehog, kde jsem recept na tuto pomazánku našla, tento mohu jen doporučit. Zajímavé recepty doplněné ještě lepšími fotkami. I když vegani asi všichni znají. Paštika jsem ho nazvala proto, že mi ji konzistencí vzhledem i chutí připomíná.

Na pořádnou misku potřebujete:
1 hrnek slunečnicových semen, propláchnutých a namočených ve vodě cca hodinu
12 sušených rajčat
stroužek česneku
2 lžíce pesta - ideálně veganského z DM drogerie
2 lžíce olivového oleje
šťáva z půlky citronu
pepř a sůl

Namočenou slunečnici slijeme, dáme do misky vhodné k mixování s ponorným mixérem. Rajčata necháme okapat. Pokud máme sučená rajčata, která nejsou naložená v oleji, také je alespoň na hodinku necháme v horké vodě naboptnat. Někdy se prodávají sušená rajčata již solená, tak pozor ať paštiku nepřesolíte. Všechny suroviny důkladně rozmixujeme. A pak nastává moje oblíbená část. Vezmu lžičku, po kouskách ochutnávám, trochu přisolém a připepřím. Samozřejmě pokud chcete - můžete přidat více pesta nebo rajčat, či olivového oleje. Takto paštika chutná mně.

Všechny recepty na pomazánky, paštiky a pesta naleznete v sekci seznam receptů.
Tento blog můžete sledovat také přes facebookgoogle plus, na pinterestu nebo na instagramu


0 komentářů :