-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

pátek 22. února 2013

Cibulačka


Cibule hraje v této polévce hlavní i vedlejší roli. Vyzkoušela jsem několik verzí tohoto receptu a tahle je ta má. Oproti originálnímu receptu používám zeleninový vývar, protože jsem vegetarián.Potřebuje hromadu cibule, láhev dobrého bílého a pár hodin času. Nepoužívám žádnou jíšku a ani cukr na zkaramelizování cibule.A teď už slíbený recept.
Na hrnec polévky potřebujeme:
2 kila cibule
30 g másla
láhev dobrého vína (nebo raději dvě) - já nejraději rulandské šedé
litr zeleninového vývaru
toustový chléb
200g výraznějšího sýra - třeba gruyer, goudu, ementál...

Nalijeme si skleničku vína. Ochutnáme. Oloupeme a nakrájíme cibuli na silnější kroužky. Na rozpáleném másle na mírném plameni za průběžného míchání opékáme cibuli až do zlatohněda - většinou to trvá cca 2 hodiny. Průběžně upíjíme víno - musí nám ale zbýt 3 deci do polévky. po dvou hodinách podlijeme cibuli vínem, zesílíme oheň a necháme víno chvíli povařit a odpařit alkohol. Přilijeme vývar - necháme ještě 10 minut provařit. Mezitím na plech do trouby rozložíme toustový chléb s nastrouhaným sýrem a necháme zapéct pod grilem. Polévku dosolíme, dopepříme dle chuti a servírujeme s toustových chlebem položeným na  polévce a sklenkou vína. Dobrou chuť.

QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog