-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

neděle 17. února 2013

Mrkvová polévka s rajčaty, quinoou a fazolemi



Nedělní polévka na téma co najdu v ledničce a ve spíži. Na tuto polévku existuje milion variací. Já dnes vařila tuto. Na 4 porce potřebujete:

1 cibuli - nadrobno nakrájenou
3 větší mrkve - nakrájenou na drobné kostičky
2 stroužky česneku - nadrobno nakrájený
plechovku krájených rajčat
plechovku bílých fazolí - propláchnuté
1 litr zeleninového vývaru (nebo 2 kostky zeleninového bujonu)
hrst quinoy
hrst červené čočky
1 lžíci kari koření
špetičku skořice
půl lžicky cukru
pepř
sůl

Na olivovém oleji osmahneme mrkev a cibuli, poté přidáme kari koření a cukr a skořici, které lehce osmahneme na oleji a necháme je rozvonět. Přidáme rajčata, litr vývaru (nebo litr vody a dvě kostky bujonu) a čočku. Quinou dáme do sítka a několikrát přelijeme vroucí vodou - tímto "spařením" odstraníme (stejně jako u jahel) případnou hořkost, kterou způsobují saponiny na povrchu semen. Tyto saponiny chrání v přírodě semena před ptáky a hmyzem. Takto upravenou quinou přidáme do hrnce.Přikryjem pokličkou a na mírném ohni pomalu vaříme. Po 10 minutách přidáme i bílé fazole. Necháme polévku vařit dalších 5-10 minut. Průběžně mícháme. Dle potřeby přidáváme vývar, nebo vodu. V momentě, kdy je quinoa hotová, polévku ochutnáme a dochutíme pepřem a solí.



Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog