Řecký jogurt s muškátovým oříškem, medem a pár zrnky soli

4:41 Nikola Zvonařová 0 Comments


Tohle snad ani není recept, jen takové doporučení na výbornou snídani. Vezměte řecký jogurt. Pokud nemáte řecký jogurt, sežeňte si jogurt normální a nechte ho několik hodin vykapat v cedníku vyloženém plátnem. Ono totiž sehnat řecký jogurt není jen tak, ani tady v Řecku. Sice je mi sympatické, že balení jogurtu je běžně kilo, ale to složení! Nečekala jsem, že i v zemi jogurtu - hádejte odkud pocházel zakladatel Danone?- se budu musit probírat kyblíky s mlékem, tapiokovým škrobem a želatinou. Naštěstí už trochu umím rozluštit ty jejich písmena a tak už bezpečně poznám celkem ucházející jogurt. Takže zpět k receptu. Do misky dáte libovolné množství jogurtu, nad miskou strouhnete dvakrát muškátovým oříškem, přelijete medem podle chuti a na med lehce pohodíte několik zrnek hrubé soli. Máte-li fleur de sel, použijete tu. 

Inspiraci na tuto kombinaci chutí jsem našla v knize Jogurt culture od Cheryl Sternman Rule. Máte-li rádi jogurt, zkuste si z něj vyrobit lahodný labnehJaká je vaše oblíbená jogurtová příchuť?

0 komentářů :