-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

čtvrtek 17. prosince 2015

Řecký jogurt s muškátovým oříškem, medem a pár zrnky soli



Tohle snad ani není recept, jen takové doporučení na výbornou snídani. Vezměte řecký jogurt. Pokud nemáte řecký jogurt, sežeňte si jogurt normální a nechte ho několik hodin vykapat v cedníku vyloženém plátnem. Ono totiž sehnat řecký jogurt není jen tak, ani tady v Řecku. Sice je mi sympatické, že balení jogurtu je běžně kilo, ale to složení! Nečekala jsem, že i v zemi jogurtu - hádejte odkud pocházel zakladatel Danone?- se budu musit probírat kyblíky s mlékem, tapiokovým škrobem a želatinou. Naštěstí už trochu umím rozluštit ty jejich písmena a tak už bezpečně poznám celkem ucházející jogurt. Takže zpět k receptu. Do misky dáte libovolné množství jogurtu, nad miskou strouhnete dvakrát muškátovým oříškem, přelijete medem podle chuti a na med lehce pohodíte několik zrnek hrubé soli. Máte-li fleur de sel, použijete tu. 

Inspiraci na tuto kombinaci chutí jsem našla v knize Jogurt culture od Cheryl Sternman Rule. Máte-li rádi jogurt, zkuste si z něj vyrobit lahodný labnehJaká je vaše oblíbená jogurtová příchuť?
QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog