-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

sobota 5. prosince 2015

Patatosalata - Bramborový salát po řecku




Pod pojmem bramborový salát si představuji klasický salát servírovaný na Vánoce. Brambory s majonézou a vařenou zeleninou nakrájenou na drobno. Nemůže v něm chybět hrášek, vařená mrkev a vajíčko. Tuhle řeckou verzi vyzkoušejte, až budete v létě grilovat.Přece jenom u nás teď už asi nekoupíte dobrá rajčata. Tady zatím krásná masitá rajčata prodávají stánkaři a drobní zemědělci na každém rohu. 

Na velkou mísu salátu si připravte:
4 - 5 středních brambor
2 velká masitá rajčata
1 okurku
1 červenou cibuli
svazek čerstvé petržele
trochu čerstvého oregana a máty
půl hrnku olivového oleje
4 lžíce červeného vinného octa (vyzkoušejte třeba řeckou značku Kalamata Papadimitreu, která je k dostání i v Čechách)
sůl a čerstvě mletý pepř

Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kousky a uvaříme je v osolené vodě do měkka. Pokud máme nové malé brambory, můžeme je klidně uvařit celé i se slupkou. Rajčata nakrájíme na větší kusy, okurku oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na měsíčky, Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Bylinky nasekáme a olivový olej prošleháme s vinným octem. Horké brambory smícháme se zeleninou, bylinkami a zálivkou. Dosolíme a dopepříme dle chuti. 

Pokud máte velký hlad - servírujte s kouskem ogrilované pity a nějakou dobrou ovčí fetou.

QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog