-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

čtvrtek 3. prosince 2015

Prasorizo rýže se zelím



Ač to zní jak kombinace rýže a vepřového, jedná se o vegetariánský recept. Rychlé a jednoduché jídlo z jednoho hrnce. Překvapivě dobrá kombinace rýže a zelí. Rýži uvařte dle vaší chuti. Řekové ji vaří hodně do měkka, já ji vařím o něco kratší dobu - spíše al dente. Zelí v jídle změkne, ale nerozvaří se. Takto upravená rýže se dá jíst jako lehký oběd, nebo ji mlžete servírovat jako přílohu. 

Na 4 porce:
1 větší cibule - nasekaná na drobno
1 stroužek česneku
4 lžíce olivového oleje
menší hlávku bílého zelí nakrájené na drobno
hrnek nasekaných rajčat
hrnek dlouhozrnné rýže
sůl a čerstvě mletý pepř


Na oleji podusíme cibuli. Až zesklovatí přihodíme nasekaný stroužek česneku, rýži a zelí. Promícháme a chvíli necháme restovat na oleji. Přidáme rajčata, dva a půl hrnku vody. Osolíme a opepříme dle chuti. Hrnec přiklopíme pokličkou, a necháme vařit na mírném ohni asi 20 - 25 minut. Občas zkontrolujeme, zda se nám nevyvařila voda. Rýži podávejte zakáplou olivovým olejem.
QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog