-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

úterý 3. února 2015

Labneh - výroba



Labneh...první zmínku o labnehu jsem slyšela v Simpsonových, kde je labneh součástí donášky jídla z  restaurace Dva chlapi z Kábulu. Labneh je typickou součástí libanonské i celé blízkovýchodní kuchyně. Různé formy "labnehu" nalezneme ale třeba i v indické nebo mexické kuchyni. 
Labneh je jednoduše řečeno jogurtový sýr a vyrobíte ho tak, že necháte odkapat jogurt. Nejraději k výrobě labnehu používám klasickou bílou holandii - tedy rovnou dvě velké. 
Jogurt nechávám odkapat přes mušelínové plátno - stejně dobře vám poslouží i třeba kuchyňská utěrka, nebo jiný kus plátna. 
Jogurt nechávám odkapávat od 6 do 72 hodin. Podle doby odkapávání variuje také jeho chuť a konzistence. 6 - 12 hodin odkapaný se používá třeba do tzatziky, nebo se dá servírovat na sladko s ovocem a medem. Déle odkapaný, který obsahuje méně syrovátky je o dost sušší a tradičně se nakládá spolu s kořením do olivového oleje.
Myslím, že už neexistuje nic jednoduššího. A nezapomeňte zužitkovat zbylou syrovátku - do chleba, či nějakého dobrého koláče.

QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog