-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

pátek 6. února 2015

Nakládaný labneh



Klasické "mezze" jídlo. Malé kousky labnehu naložené v oleji spolu s čerstvými bylinkami. Není nic jednoduššího. Dobré je na to myslet, při přípravě labnehu a nechat ho část vykapat o chvíli déle alespoň 48 hodin. Nebojte, zkoušela jsem to několikrát a ani jednou se během vykapávání nezkazil.
Nebojte se ani experimentovat s jednotlivými čerstvými bylinami. Klasici zvolí jako já tymián (ono taky na zahradě teď nic jiného nenajdu), odvážlivci mohou vyzkoušet mátu, či šantu.

Na menší sklenici budete potřebovat:
labneh ze 2 velkých jogurtů 48 hodin vykapaný
100ml až 200ml oleje - olivového, nebo dle vlastní chuti třeba slunečnicového oleje
3 stroužky česneku nakrájené na jemné plátky
čerstvé bylinky dle vlastní chuti
pepř

Labneh musíte vyrobit s předstihem - jak na to naleznete zde
Na dno sklenice dáme několik plátků česneku, trochu tymiánu a zalijeme trochou oleje. Z labnehu tvarujeme malé kuličky o velikosti vlašského ořechu, které postupně vkládáme do sklenice. Průběžně přihazujeme plátky česneku, či snítku tymiánu či jiné bylinky, občas popepříme. Naplněnou sklenici dolijeme olejem tak, aby všechny kuličky byly pod hladinou. Uložíme do ledničky na týden, aby se chutě krásně prolnuly a servírujeme s čerstvým pečivem. 
QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog