-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

úterý 3. února 2015

Labneh s červeným pomerančem a kořeněným karamelem



V zimě se mi blog dělá o dost hůře. Ne že bych o tolik méně vařila, ale vyfotit nějakou ucházející fotku pod umělým světlem mi prostě nejde. Někdy se mi podaří tak dobré jídlo, že navzdory příšerné fotce s nepřirozenou barvou, které už nepomůže ani photoshop, stejně recept uveřejním. 
Stejně tak často se mi podaří přijít na chuť nějaké potravině právě, když končí její sezona. To však neplatí u červených pomerančů. Ty mají jinou vadu, nejsou u nás k sehnání. Ty jediné, co jsem sehnala byly navíc tak nějak napůl cesty mezi klasickým pomerančem a červeným, jak barvou, tak chutí. Škoda. Moje milované plně krvavě rudé pomeranče by byly v tomto receptu o dost lepší.
Receptem jsem se inspirovala v kuchařce New Feast od Grega a Lucy Malouf.

Na čtyři porce si připravte:

labneh z 800g jogurtu 
4 červené pomeranče
100g cukru
1/2 lžičky drceného kardamonu
1/4 lžičky strouhané skořice

Labneh si připravte s předstihem a to podle receptu zde. Mám vyzkoušeno, že k tomuto receptu je dle mého názoru nejlepší labneh, který je vykapáván cca 24 hodin. Nic vám nebrání vyzkoušet namísto labnehu, třeba tvaroh, či mascarpone. Ale labneh s jeho silnou jogurtovou chutí nenahradíš.
Na začátku celé přípravy se trochu zapotíme,  mnou nenáviděnou činností a to loupáním pomerančů. Pomeranče nejen zbavíme slupky, ale z každého dílku oloupeme i tenkou bílou blánu, která každý z nich pokrývá. Lépe vám to půjde malým ostrým nožíkem. Celou tuto zábavu, provádíme nad miskou, abychom do ní zachytili šťávu z pomerančů. Odměříme 100 ml šťávy, pokud by jí  bylo méně, doplňte ji do požadovaného množství vodou.
V menším hrnci začneme zahřívat pomerančovou šťávu se 100g cukru, kardamonem a skořicí. Pomalu vaříme asi 8 - 10 minut, dokud nemá karamel tmavou barvu. Pokud máte cukrářský teploměr,  přestaňte vařit při 130 stupních. Sundejte hrnec ze sporáku a přidejte opatrně! (karamel zaprská) dílky pomerančů. Dobře zamíchejte a nechte vychladit.
Do misek rozdělte labneh a dozdobte pomeranči s karamelem. 



QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog