-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

sobota 21. června 2014

Tvarohové nočky s jahodami (bez lepku)



Sezona jahod v plném proudu a já vyvařuji kynuté knedlíky podle mojí babičky (recept zde). Ale jak udělat radost i partnerovi na bezlepkové dietě? Těmito rychlými a jednoduchými nočky z tvarohu, mandlí a rýžové mouky. Recept na ně jsem objevila na blogu Le blog de pipi, která z těsta dělala plněné jahodové knedlíky.

Recept na těsto je jednoduchý, připravovala jsem rovnou z dvojnásobné dávky.
1 balení tvarohu (kupte ten v alobalu, ne ten měkký vaničkový)
1 vejce
5 lžic najemno mletých mandlí
3 lžíce rýžové mouky
lžička najemno nasekané citronové kůry 
miska jahod
cukr dle chuti
smetana ke šlehání
Na těsto smícháme tvaroh, vejce, mandle, rýžovou mouku a citronovou kůru. Dobře promícháme, mělo by nám vzniknout vláčné těsto, které přeci jenom ještě trochu lepí. Z těsta udělejte drobné nočky, které vařte ve osolené vroucí vodě asi 2-3 minuty (resp. dokud nevyplavou na hladinu). Zkušebně noček ochutnejte a upravte dobu vaření - různí se podle vámi zvolené velikosti noků.
Podáváme s oslazenými rozmačkanými jahodami a se smetanou.


Tento blog můžete sledovat také přes facebookgoogle plus, na pinterestu nebo na instagramu.
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog