-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

středa 25. června 2014

Panisse (cizrnový chlebíček, bez lepku)



Recept na panisse jsem objevila v provensálské kuchařce (již jsem o ní psala zde, koupíte ji třeba zde) a musela jsem ho vyzkoušet už jen pro to, že ze prvé miluji cizrnu, za druhé recept je jednoduchý a za třetí je bez lepku. V kuchařce o něm píšou, že je to přesně to, čemu se říká jídlo chudých. Za mně říkám, že já bych klidně provensálská chudá byla:o).
Musím říci, že první vaření panisse dopadlo katastrofálně, namísto chlebíčku kaše, která neztuhla ani po opětovném zahuštění, vaření, míchání a chladnutí. Prošla jsem tedy všechny různé zdroje, abych našla nějaký blbuvzdorný recept - a povedlo se. Jinak panisse určitě vyzkoušejte - je skvělej! Na jeho výrobu jsem použila klasickou formu na biskupský chlebíček, ale můžete použít i malý pekáček s vyšším okrajem, nebo třeba menší zapékací misku.

Na klasickou formu na biskupský chlebíček (porce pro cca 6 lidí) budete potřebovat:
1 l vody
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce soli
290 g cizrnové mouky
máslo na vymazání formy
libovolný rostlinný olej na smažení

Vodu smícháme v hrnci s olejem a solí. Na mírném zahřejeme a v momentě, kdy je voda horká (ne však vroucí) vsypeme cizrnovou mouku a metličkou šleháme, dokud nám nevznikne hladká kaše, kterou přivedeme k varu. V tomto momentě vyměníme metličku za vařečku a ještě deset minut nepřetržitě mícháme, od hrnce neodcházíme, kaše by se připálila - výměna rukou, či míchacích osob  povolena:o). Hotovou kaši vlijeme do máslem vymazané formy a necháme úplně vychladnout. Poté krájíme na tenké asi centimetrové plátky a smažíme dozlatova. Je třeba použít větší množství dobře rozpáleného oleje, první jsem zkusila udělat na nepřilnavé pánvi na lžíci oleje a nebylo to ono. Plátky panisse by se měly spíš fritovat jako hranolky. Hned po vyndání z oleje je důkladně osušte kuchyňskými utěrkami a posolte a popepřete. Můžete je posypat nastrouhaným sýrem.

Zkuste panisse jako přílohu třeba k salátu, polévce nebo ke grilované, či pečené zelenině.

Najděte si na co máte chuť... přehled všech receptů naleznete v seznamu receptů.
Tento blog můžete sledovat také přes facebookgoogle plus, na pinterestu nebo na instagramu.

QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog