-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

čtvrtek 11. dubna 2013

Temná ovesná kaše k snídani


Ráno snídám jen o víkendu, jinak snídám až kolem deváté hodiny v práci. Po cestě do práce míjím dvě pekárny. Takže jediná snídaně, kterou si mohu koupit je přeslazený croissant, nebo koblih. Neříkám, že si na sladké snídani nepochutnám, ale moje zkušenost je taková, že sním něco sladkého, zapiji kávou a za půl hodinky mně přepadne obrovský hlad a trpím až do oběda. Po několika letech experimentování už mám svůj systém. Nosím si s sebou každý den malou šroubovací skleničku od tapenády, kterou každý den ráno naplním směsí na snídani a tu už pak jen zaliji v hrnečku horkou vodou z konvice a půl hodinky počkám. 
Tahle kaše není skoro vůbec sladká, ale je plná semínek, které ji přikouzlily takovouto tmavou barvu. Pokud jste na sladší určitě si ji ještě doslaďte. Na jednu porci si pripravte:

3 lžíce ovesných vloček
2 lžíce mandlí
1 lžíci chia semínek
1 lžíci sezamu
1 lžíci drceného lněného semínka

A jak už jsem zmiňovala výše, směs zalejte vodou a nechte cca 20 minut odpočinout. Můžete dosladit.

Sezam se používá ve fytoterapii kvůli vysokému obsahu karotenu, hořčíku, vápníku a zinku jako účinný lék při chorobách očí, sliznic, kůže, nehtů a vlasů. Jsou prospěšná k prevenci i léčbě neuróz, depresí a při kardiovaskulárních nemocech.

Chia semínka mají skvělou shopnost navázat na sebe tolik vody, že zvětší svůj objem až 12x. Díky nim je tělo zevnitř skvěle hydratováno, což má příznivý vliv na jakoukoliv fyzickou zátěž. U hydrofilních vlastností však pozitiva chia semínek nekončí. Obsahují proteiny, kvalitní sacharidy a také tuky. Jsou zdrojem Omega-3 mastných kyselin, které příznivě působí na kardiovaskulární systém. Chia semínka jsou vydatným zdrojem vlákniny, vápníku a antioxidantů a jsou přirozeným zdrojem železa, zinku, fosforu, magnesia a dalších důležitých živin. (zdroj www.chia-seminka.cz)

V mandlích naleznete velké množství minerálních látek (mangan, hořčík, vápník, draslík, selen, železo), jsou také významným zdrojem vitamínu E. Přírodní léčba doporučuje mandle na nespavost a na úlevu od bolesti hlavy. Ayurvéda považuje mandle za nejhodotnější ořechy pro rozvoj intelektu a spirituality. Mandle je vhodné nechat před konzumací přes noc namočit. (zdroj Bioabecedář Hanky Zemanové)   



QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog