-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

úterý 17. března 2015

Pohankový kuba




Kuba. Tradiční štedrovečerní jídlo. Staročeská kuchyně. Úplně vidím selku v kroji, jak nabere z plátěného pytlíku hrstku krup, z dalšího nějaké ty houby a kuchyní s kachlovými kamny voní cibule a houby. Klasický kuba se dělá tradičně ze stročků, což jsou takové tmavé houby nejvíce asi podobné liškám, dále se ochucuje kmínem, česnekem a majoránkou a peče se v sádlem vymaštěném pekáči. Já na kubu jdu trochu jinak, až by se dalo říci, že to ani kuba není. Ale určitě ho můžete vyzkoušet jako rychlý oběd či večeři.

Na 4 porce:

2 hrnky pohanky
2 cibule
hrnek hub - mražených, čerstvých nebo větších hrst sušených 
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
špetka kmínu
lžíce sušené majoránky, zkuste použít čerstvou přidá jídlu nový rozměr
sůl a pepř

. Pohanku propláchneme studenou vodou. V hrnci zalijeme 3 hrnky vroucí vody (poměr 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody), přiklopíme pokličkou a dáme na 20 minut do tepla odpočinout. 
Pokud máme sušené houby, přelijeme je horkou vodou a necháme chvíli odstát. 
Cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi nejdříve opékáme cibulku, poté přidáme pokrájené houby, kmín, česnek a pohanku. Dokořeníme majoránkou, pepřem a solí dle chuti. Toť vše. 




Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog