Vegan protein bar (domácí vegan proteinové tyčinky)

0:36 Nikola Zvonařová 0 Comments


Není nad to mít po ruce takovou malou sytou svačinku, která zasytí. Něco, co dodá energii na dostatečně dlouho, kde nebude moc cukru a bude to bez lepku. Prošla jsem mraky webových stránek, hodně receptů na různé veganské proteinové tyčinky a stvořila tyto. Jako základ jsem se rozhodla použít mandle, dýňové a lněné semínko a protein jsem zvolila konopný. Konopný protein seženete třeba u Iswari. Když už jsme u Iswari - znáte ty jejich snídaňové směsi?Aby tyčinky držely dobře pohromadě použila jsem sušené švestky, melasu a tahini. Směs jsem rozdělila na jednotlivé porce a mám je v ledničce. Pro dva dospělé je to zhruba na týden.

Z tohoto poměru surovin jsem udělala cca 16 tyčinek:

400g mandlí
400g sušených švestek
200g dýňových semínek
5 lžic konopného proteinu
5 lžic drceného lněného semínka
5 lžic melasy
5 lžic tahini
5 lžic kokosového oleje



Postup je víc než jednoduchý. V mixéru rozsekáme nadrobno mandle, přidáme k nim i švestky. Dělala jsem po částech, dokud nevznikla tuhá hmota, do které jsem zamíchala nahrubo nasekané dýňové semínko a všechny ostatní suroviny. Směs natlačíme do menšího pekáčku vyloženého papírem na pečení, pořádně směs utlačíme a necháme asi hodinu ztuhnout v lednici. Poté nakrájíme na jednotlivé porce, které můžeme zabalit do papíru na pečení. Skladujeme v lednici.

0 komentářů :