-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

úterý 5. srpna 2014

Vegan protein bar (domácí vegan proteinové tyčinky)



Není nad to mít po ruce takovou malou sytou svačinku, která zasytí. Něco, co dodá energii na dostatečně dlouho, kde nebude moc cukru a bude to bez lepku. Prošla jsem mraky webových stránek, hodně receptů na různé veganské proteinové tyčinky a stvořila tyto. Jako základ jsem se rozhodla použít mandle, dýňové a lněné semínko a protein jsem zvolila konopný. Konopný protein seženete třeba u Iswari. Když už jsme u Iswari - znáte ty jejich snídaňové směsi?Aby tyčinky držely dobře pohromadě použila jsem sušené švestky, melasu a tahini. Směs jsem rozdělila na jednotlivé porce a mám je v ledničce. Pro dva dospělé je to zhruba na týden.

Z tohoto poměru surovin jsem udělala cca 16 tyčinek:

400g mandlí
400g sušených švestek
200g dýňových semínek
5 lžic konopného proteinu
5 lžic drceného lněného semínka
5 lžic melasy
5 lžic tahini
5 lžic kokosového oleje



Postup je víc než jednoduchý. V mixéru rozsekáme nadrobno mandle, přidáme k nim i švestky. Dělala jsem po částech, dokud nevznikla tuhá hmota, do které jsem zamíchala nahrubo nasekané dýňové semínko a všechny ostatní suroviny. Směs natlačíme do menšího pekáčku vyloženého papírem na pečení, pořádně směs utlačíme a necháme asi hodinu ztuhnout v lednici. Poté nakrájíme na jednotlivé porce, které můžeme zabalit do papíru na pečení. Skladujeme v lednici.
QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog