-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

sobota 2. srpna 2014

Perfektní vegeburger (quinoa, cizrna, batáty & cuketa)



Už jsem vyzkoušela burgery z červené řepy (recept zde), burgery z tempehu (recept zde), ale na tenhle burger jen tak něco nemá. Je naprosto perfektní! Příprava je trochu náročnější, ale stojí to za to. Je bezlepkový, a díky směsi quinoy, cizrny je plný proteinů a ta jeho chuť! 
Červená quinoa mu dodá skvělou barvu - seženete ji běžně v obchodem se zdravou výživou nebo třeba v DM.  Je výborná i jen tak uvařená jako příloha. O něco horší je to s cenou quinoy - před pár lety stávala minimálně polovinu, ne-li méně, co teď. To je díky zvyšující se oblibě této bezlepkové obiloviny, kdy její pěstitelé nestíhají pokrýt poptávku.
Receptem jsem se inspirovala ve Vegetarian Times.  Z následujícího receptu jsem jich udělala cca 12 kousků. Byl moc dobrý i studený.

Na 12 kousků si připravte:
250g červené quinoy 
1 střední batát (oloupaný a nakrájený na kostky)
1 hrnek vařené cizrny
1 malou najemno nakrájenou cuketu
1/2 hrnku dýňových semínek 
5 lžic drceného lněného semínka
3 lžíce nahrubo nakrájené čerstvé bazalky
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky čerstvého tymiánu
2 lžíce oleje

Quinou propláchněte v jemném sítu vařící vodou (stejně jako u jahel se tak zbavíte případné hořkosti) a spolu s batátem a dvěma hrnky vody ji vařte do změknutí - trvá to asi 20 minut.

Do velké mísy dejte scezenou quinou, batáty a všechny ostatní suroviny a pomocí vidličky dobře promíchejte. Při míchání vidličkou rozmačkejte batáty a cizrnu. Výsledná směs by neměla být příliš jemná, spíš by měla obsahovat jednotlivé kousky surovin.
Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Ze směsi vytvarujte jednotlivé burgery - lépe se mi manipulovalo s vyššími - dělala jsem vysoké asi 2 cm. Každý burger opečte nejdříve na pánvi - stačí 3 minuty z každé strany. Poté je přendejte na plech vyložený papírem na pečení a pečte 15 minut v troubě.

Servírujte s pečivem a čerstvou zeleninou dle vaší chuti.
QuickEdit
Nikola Mrázová
1 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

1 komentář:

Follow @SunriseSunsetBlog