Daring bakers challenge August 2013 part 2: Chai (dátá) masala cookies

0:39 Nikola Zvonařová 0 Comments



Sušenky s příchutí masaly - tady jsem si dovolila o něco více zaexperimentovat. Původní recept je na slané sušenky se směsí masala (čerstvé chilli papričky, čerstvý koriandr, čerstvé listy curry a pepř). Nevím proč, možná kvůli deštivému počasí jsme věděla, že udělám sušenky s příchutí dátá masaly -  takového toho indického silného kořeněného a sladkého čaje s mlékem.  
Tomu jsem samozřejmě uzpůsobila recept: 

250 g hladké mouky
2 lžíce rýžové mouky
1/4 lžičky jedlé sody
lžička prášku do pečiva
6 lžiček směsi na masala čaj (zázvor, bílý pepř, kardamon, skořice a hřebíček)
malý bílý jogurt
1 lžíce hnědého cukru
hnědý cukr na obalení

Z másla, mouky, cukru, jedlé sody a prášku do pečiva uděláme drobenku. Do ní zamícháme směs koření. Ke směsi přidáváme po lžících bílý jogurt, tak aby jsme mohli z těsta vytvořit kouli, která bude držet pohromadě. Těsto dáme na minimálně na hodinu odležet do lednice, kde ho můžeme nechat i do druhého dne. 
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Z těsta uděláme koule velikosti vlašského ořechu, lehce zploštíme a jejich horné stran obalíme v hnědém cukru. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 20 - 25 minut, dle tloušťky jednotlivých sušenek.


0 komentářů :