-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

sobota 2. března 2013

Kapustnica


Hmmm... ideální zimní polévka. Kyselé zelí, fazole, brambory a jako třešnička na dortu - sušené švestky.
Na velký hrnec polévky:

1 balení kysaného zelí bílého
2 cibule
4 lžíce oleje
100 g sušených švestek
plechovka fazolí - já vybrala klasické červené ledviny
1/2 a 3/4 litru zeleninového vývaru
2 lžíce sušené červené papriky
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
2 bobkové listy
větší špetka kmínu
sůl
smetanu na vaření

Na oleji osmahneme cibulku, přidáme koření a lehce necháme osmahnout - nesmíme spálit. Paprika by nám zhořkla. Podlejem trochu vody a přidáme zelí, sušené švestky, vývar a povaříme do změknutí zelí. Mezitím si zvlášť uvaříme brambory. Pokud bychom je vařili spolu se zelím, zůstaly by na povrchu tvrdé. K zelí přidáme fazole, brambory, ochutnáme, podle potřeby dosolíme. Zjemníme smetanou.

Něco navíc: Rozhodně příště do polévky přidám ještě tempeh. Pro milovníky ostrých chutí - nebojte se přidat do hrnce jednu chilli papričku.
Nikola Mrázová
4 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

4 komentáře:

  1. Vypadá to lákavě, zelí a fazole miluju, ale trošilinku bych měla strach z těch švestek. Není polévka potom sladká? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Neboj, ty švestky jsou tam jen taková sladká třešnička v kyselém zelí. Přijde mi, že jejich chuť do polévky nepřechází.Klidně jich dej jen pár na vyzkoušení. Kdysi jsem tuto polévku dělala jen asi s pěti kousky a dnes tam dávám celé balení:o).

    OdpovědětVymazat

Follow @SunriseSunsetBlog