Flapjack

15:34 Nikola Zvonařová 0 Comments




"Dej tam toho raději víc než míň. Přidej tam trochu víc brusinek to já rád." Tak to komentoval brácha při přípravě. A to je na flapjacku to skvělé, můžete si do něj dát, co chcete. Flapjack je sytá svačinka, taková pečená musli tyčinka. Recept na flapjack přinesl brácha na letáčku z countrylifu. Cukru jsme dali polovinu a vůbec to neuškodilo - naopak. 

Originální recept
Na asi 16 kousků - menší pekáček budete potřebovat:
200 g másla
200 g medu
100 g třtinového cukru
400 g ovesnách vloček
50 g brusinek
50 g rozinek
50 g mandlí
50 g vlašských ořechů
50 g strouhaného kokosu 
50 g slunečnicových semínek



Ve větším hrnci rozpustíme máslo, med a cukr. Na mírném ohni mícháme dokud se cukr nerozpustí a nevytvoří konzistentní skupenství. Pak přidáme a zamícháme vločky, sušené ovoce, ořechy. 

Těsto skupenství lámající vařečky.
Troubu rozpálíme na 170 stupňů. Pekáček vyložíme papírem na pečení a hmotu natlačíme rovnoměrně  do pekáčku, pečeme asi 15 až 20 minut, dokud povrch lehce nezhnědne.
Před upečením

Necháme vychladnout a nakrájíme na úhledné kousky.

Hmmm...



0 komentářů :